Sparetips

Hvordan kan man spare flere (hundre) tusen kroner?

Bilde: Pixabay

 

Jeg er veldig glad i å spare. Jeg må alltid ha en buffer for å føle med trygg. Når jeg får spare penger ved kjøp av noe, gir det meg mye glede.

Les her om hvorfor det er viktig å ha buffer

Som regel har man ett mål om å kjøpe noe, eller å oppnå noe. For å nå dette målet, må man spare penger. Et eksempel for målet kan være hva som helst: En genser, et hus, smykke, bil, hytte eller fly. Det behøver ikke å være en fysisk ting heller, det kan være en opplevelse: reise, kurs, utdannelse osv. Det er bare din fantasi som setter grenser!

For å spare penger er det to muligheter: å finne ekstra inntekter eller å finne besparelser i utgiftene du har.

Ekstra inntekter forstår man enkelt: å ta ekstra vakter eller en ekstra jobb. Det vil si man må tenke på hvordan man kan få ekstra kroner til å nå målet sitt.

Les om hobby som kan gi ekstrainntekt

En annen mulighet og oftest lettest er å finne ut hvordan man kan gjøre økonomien sin bedre ved å spare på noen utgifter.

Les om hvordan kan du finne besparelser

Nå kommer jeg med et eksempel fra vår økonomi. Vi kjøpte oss en leilighet, og det betyr vi fikk mer lån. Det er ikke et problem i utgangspunktet, fordi leiligheten finansierer seg selv. Men renter som vi hadde i banken og lånestrukturen irriterte meg, da det var flere termingebyrer og ganske høye satser. I desember jeg tok tak i det og vi fikk flyttet lånet til en annen bank.

I den nye banken fikk vi at rentekostnader og gebyrer ble redusert med hele 220.000 kroner (over 25 år)! Det betyr at vi får til å betale ned på lånet mye raskere, fordi jeg ville ikke redusere terminbeløpet. Men for de som trenger en mer romslig økonomi, er det absolutt en mulighet til å «spare» penger.

 

Så tenk på det! Ta en gjennomgang av din økonomi og finn hva du vil nå, ved å spare på noe.

 

#økonomi, #personligøkonomi, #blirik, #sparetips, #sparing, #spare, #inntekter, #kostnader, #utgifter, #bank, #lån, #boliglån

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *