Sparetips

Skattemelding 2016 (selvangivelse)

Den store dagen kom i dag, og flere tusen nordmenn sjekket om de får en skattesmell eller «ekstra feriepenger». Det er litt komisk at Altinn fikk tekniske problemer når det er stor pågang (samme med Gardermoen, når den første snøen kommer, som i utgangspunktet ikke er en uforventet hendelse).

Fra i år må man selv sjekke om tallene stemmer og rette eventuelle feil. Mesteparten er oftest korrekt, men det er ok å være nøye med alle de aktuelle postene.

Hvert år korrigerer jeg boliglån og renter, da er det ikke helt korrekt, og alt blir ført på meg. Selv om vi har felles økonomi, er det greit at begge får tilbake, enn å måtte betale restskatt.

I år måtte jeg i tillegg rette utbytte. I 2016 startet jeg med aksjer og har fått noen kroner (som ikke ble rapportert).

Mange som eier et AS i Norge, fikk Aksjeoppgaven (kom tidligere i mars). Noen forstår ikke aksjeverdi som står der. Da anbefaler jeg å se på ligningspapirene for 2015, selskapets samlet aksjeverdi er grunnlaget for aksjeverdien.

Pass på å sende korrigert skattemelding innen 30. april. Husk å endre skattekort hvis du ser at det var store avvik i 2016.

God natt!

 

#Norge #skatt #skattemelding #selvangivelse #økonomi #inntekter #businessinorway #lån #restskatt #aksjeoppgave #aksjer #ligning #aksjeverdi #sparetips #tallsnacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.