Sparetips

Hobby som ekstrainntekt 

Det er veldig godt å ha fast jobb, spesielt når man trives med den. Men det kan være situasjoner når man ikke kan jobbe fulltid men har behov for ekstra kroner – i studietiden for eksempel. 

Jeg har funnet ut at i Norge finnes det mange gode muligheter til å tjene penger. Selvfølgelig i storbyen er det flere alternativ, men som vi sier i Russland «viljen leter etter muligheter, uviljen – hindringer». 

Her kommer noen forslag fra meg, en del har jeg testet (og tester fortsatt).

1 svare på markedsundersøkelser 
Det finnes en del paneler som har belønning i form av gavekort. Man kan svare på nett eller delta i samtale eller smakstest. Jeg er trofast prøvekanin hos Norstat, da synes jeg de er mest ryddige og oftest best betalte. I tillegg er det mulighet til å bli mystery shopper, da kan du teste diverse butikker og spisesteder for noen kroner.

2 småjobb 
Ja, det kan være praktisk å prøve seg på små oppdrag. Finn.no gir en god mulighet til å tjene penger. Det finnes flere jobber som krever ikke erfaring eller mye kunnskap. Gjør det du kan rett og slett. Pass på grensen kr 5 000 pr år pr oppdragsgiver.

3 statist 
Lurer du på hvordan er det å være en skuespiller og vil være en selv, kan det anbefales. Det er absolutt interessant og morsomt, men litt krevende. Hvert sekund i en film er flere minutter/timer jobb. Nye opplevelser, emosjoner, oppmerksomhet, samt bli kjent med flere mennesker er garantert. Og hvis det gir ekstra kroner i din lommebok, så det er bare pluss.

Finn meg i reklamen:

3R9b6P2xtZQ

4 registrering av innkjøp 
Alle handler. Hvorfor ikke bruke et par minutter ekstra for å registrere hva du handlet? Det hjelper å skaffe oversikt over hva du kjøper og hvor mye det koster i forskjellige butikker. Jeg er medlem i GFK, synes det fungerer bra spesielt etter at de ordnet app. Betales for ukentlig registrering i form av gavekort eller diverse artikler.

 

5 salg av bilder på stock 
Har du ok kamera og liker å ta bilder, så kan du prøve å selge bilder på stock. Det finnes flere nettsider hvor man kan legge bilder til salg. Det viktigste er kvaliteten på bildet og en unik vinkel, pluss beskrivelse som skal brukes ved søk.

6 blogging 
Liker du å skrive og dele din mening om ting og tang, så kan du prøve å blogge. Jo flere lesere du har jo mer populær blir bloggen for de som vil betale for reklame. Instagram blogging fungerer på lik linje, bare at det krever mer bilder enn tekst.

 

7 skriving av noveller og artikler 
Har du lett hånd til å skrive noe rørende eller spennende, finnes det mulighet til å sende teksten til blader mot honorar.

Det finnes sikkert enda flere muligheter, så det er bare å sjekke litt rundt 🙂 

 

#Norge #hobby #inntekt #tjenpenger #markedsundersøkelse #mysteryshopper #smakstest #småjobb #oppdrag #statist #husholdning #innkjøp #stock #bilder #blogg #skriving #økonomi #økonomisketips #sparetips #tallsnacks

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *