Sparetips

Se fremover

Når jeg blir gammel vil jeg reise enda mer 🙂
 
 
Selv om er jeg ung, tenker jeg ofte på fremtiden. Jeg vil gjerne ha livet med samme standard (helst bedre) som nå, når jeg blir en gammel kjerring 🙂
Med tanke på at staten sløser bort mye penger, har jeg lite tro på pensjon fra NAV om 35 år. Derfor gjør jeg en innsats selv. Jo tidligere man starter jo bedre blir det.
 
For den første betaler jeg ekstra på lånet, for å bli ferdig med boliglån så fort som mulig. I tillegg klarte vi å refinansiere lånet ett par ganger slik at vi kunne kutte flere hundre tusen i rentekostnader. For den andre sparer jeg i pensjon. Jeg startet med ekstrapensjon fra min første arbeidsdag og betaler litt hver måned. Med tanke på en avkastning rundt 15-20 % er det ok sparing med relativt lav risiko. I tillegg har jeg aksjefond sparing, litt mindre avkastning, men greit å ha. I juli startet jeg med fond (handel), dette har jeg mer tro på, da jeg ser en positiv utvikling bare på noen uker. 
Nå begynner bankene å annonsere individuell pensjonssparing, Ips (kommer vel i høsten). Sparingen ser veldig praktisk for meg. Man vil få muligheten til å spare inntil 40 000 kroner i året og få inntil 9 600 kroner i redusert skatt, og ordningen allerede gjelder fra 2017.
Man vil ikke beskattes for sparingen, og generelt ser produktet litt likt ut som BSU. Når du starter å ta det ut i pensjon, skal det skattlegges. Opp i opp, blir det skatt på avkastning. Men, det er attraktivt å få et rent skattefradrag nå, man kan ikke forutsi sin egen levetid. Direkte fradrag i skatt i dag er mer verdt enn om 30 år.
Så nå er jeg veldig spent hvordan skal det fungere, alltid morsomt å prøve nye ting.
 
Ønsker alle sammen fortsatt fin helg! 🙂
 
#pensjon #pensjonssparing #sparing #sparetips #aksjefond #innskuddspensjon #ekstrapensjon #pensjonsordning #ips #tenkfremover #pensjonist #spareplan #skattefradrag #skatt #økonomi #personligøkonomi #tallsnacks

99 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *