Blogg

Til urbane bønder

 
Oslo kommune (og flere) har en ordning som heter «tilskudd til urbant landbruk», som skal «bidra til økt kunnskapsutvikling og en mer urban landbruksaktivitet i Oslo, ved å gi støtte til tiltak som opparbeidelse av parsellhager, oppføring av dyrkekasser, bikuber, hønsehus og lignende».
 
 
I år har jeg prøvd å søke om dette tilskuddet da hagen vår ikke var helt ferdig, og jeg hadde lyst til å dyrke mer bær og grønnsaker. Det var presisert at alle kan søke som har tilknytting til urbant landbruk.
Jeg føler at MDG-politikerne manglet økonomi-timer på skolen, da de fleste tiltak de gjennomfører etter prinsippet «vi gjør først, beregner etterpå». Dessverre ble enkeltpersoner nedprioritert pga. for mange søkere og lite tilskuddsbeløp. Det er kun 2 millioner som skal gis til søkerne, men totalt ble det søkt om 12, dvs. 6 ganger mer. I tillegg måtte de ansette flere saksbehandlere for ordningen. Da tenker jeg hvor mye brukte egentlig kommunen på «tilskuddsordningen»?
 
 
Bilde: Espen Korslund
 
Men ok, jeg gir ikke opp, hvis ordningen er på plass neste år skal jeg søke på vegne av hele sameiet der vi bor i.  Nå vet jeg hva man skal gjøre (ja, 5 sider med søknad har jeg ferdig allerede nå), så det er bare å samarbeide med naboene. 
 
Ellers synes jeg det er en ganske god ide at kommunen skal bidra til innbyggerne, og håper de kan ordne det på den mest effektive og riktige økonomiske måten neste runde 🙂
 
 
#Oslo #bigcitylife #oslokommune #tilskudd #urbantlandbruk #økonomi #hage #minhage #dyrking #frukt #bær #bondeibyen #jordbær #rips #bringebær #eple

363 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *