Sparetips

Gjeldsregisteret, hello!

1.juli ble Gjeldsregisteret lansert, og alle finansforetak sendte gjeldsopplysninger dit.

I følge statistikken i dag har over 300.000 nordmenn betalingsanmerkninger («Luksusfellen» kan sikre seg deltagere i flere år). Gjedsregisteret ble innført for å få et system hvor banker kan se alt gjeld hos personer som søker lån.

Jeg synes det er bra, siden det kan hjelpe å «begrense» folk med opptak av forbrukslån. I tillegg er det greit å sjekke selv hva man har i gjeld med tanke på ID-tyveri. Samtidig kan det spille en negativ rolle hvis man har «sovende» kredittkort og da plutselig får man dårlig kredittscore ved søk av lån.

Jeg har sjekket hva som står på meg på Gjeldsregisteret, og det stemmer. Til min skuffelse er det bare usikret lån som vises, dvs. ikke boliglån.

Man ser at det kommer kredittyter, hva er maks grense og hva som er brukt (uten og med renter).

Storebrand kredittkort skal jeg slette da det er ingen vits å ha, mens Coop mastercard (Entercard) skal jeg beholde med lavere kredittgrense.

 

Har du sjekket at gjeldsopplysninger stemmer for deg?

2 kommentarer

 • Oldie

  Jeg har ikke sjekket, men jeg gjør det vel en eller annen gang. Jeg vet hva jeg har i gjeld og hva kredittgrensene er, for jeg er en av de kjedelige, fornuftige med full oversikt ang. egen økonomi. Men det bør jo helst være riktig, det som står i registeret da..hehe.

  • Maria

   Jeg synes det er ikke kjedelig, men veldig smart å ha oversikt over egen økonomi! 🙂
   Nettopp fikk høre fra en kollega om ID-tyveri, når person har fått flere regninger etter en lang ferie. Personsnr ble stjålet og brukt for å utstede og få diverse kredittkort. I slik tilfelle er det greit å sjekke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.