Sparetips

Økonomiske mål de neste 12 måneder

Jeg elsker å sette flere mål for meg selv, kanskje fordi jeg er skytten som stjernetegn.

Jeg vil kalle meg selv en «liste»-person, jeg pleier ofte å skrive ned liste med handlevarer /oppgaver / gaveønsker osv. Det er noen måneder siden sist jeg har gått gjennom mine økonomiske mål, og derfor vil oppdatere disse. Det er også enklere å gjøre det «offentlig» på bloggen, det blir ekstra motivasjon å nå målet.

Her kommer listen med mål jeg satt for vår familie:

Jeg skal forklare litt rundt målene:

-Tørketrommel med innstallasjon og panelovner: til sammen kr 17 000, det er vel ikke så mye totalt sett. Men vi har gjort betydelig oppgradering i de elektriske, så husfond-kontoen er tom, og derfor er ikke bare bare  akkurat nå. Men jeg har tro på at det går an å ordne innen 31. januar.

– Hageoppgradering: jeg satt * her for å ha det som et ekstra-prosjekt, dvs. ikke obligatorisk, men ønskelig. Jeg ble lært at jo mer står på listen jo mer blir gjennomført. Derfor er det fint å ha det på en liste. Vi har en skrå del av hagen som jeg ønsker å flate ut. Jorden er hard som stein (leire), så vi må ansette noen til å gjøre det.

– Ferietur til syden: vi ønsker å dra til Rhodos med datter, og bestemte oss for en 2-ukers reise. Her kommer både turen og diverse ting man må ha til baby på tur.

– Start i barnehage: Anna Sofia skal starte i barnehage fra neste år, og som jeg forstår blir det ikke gratis (her snakker jeg om kun «pakken» man må skaffe til barnehagen har ikke helt oversikt enda hvor mye skal det koste, så bedre å spare mer enn for lite)

– Billån: opprinnelig skulle vi betale billånet over tre år, men for meg som hater lån, er det helt uakseptabelt. Vi ble akkurat ferdig med topplånet på huset (to år før skjema), så jeg satser på å bli ferdig med billånet to år tidligere.

– Boliglån: allerede fra januar blir renten høyere, og rentekostnadene øker betydelig for oss. Derfor setter jeg som mål å betale ekstra på boliglånet, slik at vi får spare på renter og gebyrer. Plannen er å nedbetale lånet raskere enn banken satt opp (det er en selvfølge for meg).

Ser det realistisk ut? Jeg tror det, og skal holde dere oppdatert på bloggen.

 

Ha en fin dag!

 

#økonomi #personligøkonomi #husholdningsøkonomi #økonomiskemål #sparing #lån #boliglån #billån #praktisketing #budsjett #sparetips #blirik #tallsnacks

21 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *