Sparetips

Driver AS – husk å levere Aksjonærregisteroppgaven senest 31.01.2017

 

Eier du eget aksjeselskap, er du aksjonær eller sitter i styret, husk å sørge for at aksjonærregisteroppgave 2016 blir levert innen 31. januar 2017. 
Oppgaven viser hvem som eier selskapet og om det ble utbetalt utbytte/aksjonærlån i løpet av året 2016. 

For de fleste selskapene ligger skjema delvis utfylt i Altinn. Det er basert på innsendte oppgaver fra tidligere år, og hvis det ikke er endringer eller transaksjoner, så det er bare å signere skjemaet. Men hvis et AS ble opprettet i 2016, kan det hende at du må hente og utfylle alt manuelt (for første gang).

Hvorfor er det viktig?

Fra 01.01.2017 kommer nye satser for gebyrer (tvangsmulkt). Alle næringsdrivende har fått et skremmende brev om det på Altinn. Men brevet inneholder kun skumle beløp (opp til 1 MNOK!!!) uten utfyllende forklaring for hva gebyret gjelder.

Så fra nå er gebyr for for sent innsendt Aksjonærregisteroppgave kr 2 098 per dag. Det lønner seg å ta ansvar og levere alt innen fristen.

 

#businessinorway #selskap #driveas #AS #aksjeselskap #aksjonær #aksjer #aksjonærregisteroppgave #utbytte #aksjonærlån #Altinn #økonomi #økonomisketips #sparetips #tallsnacks

403 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *