Blogg

Ryddedugnad

Vi får håpe at våren nå har kommet til oss på ordentlig (les ferdig med snø og is). Nå er det på tide å rydde rundt oss. Etter at flere meter av snøen ble smeltet bort ser vi en del behagelige og ikke så hyggelige funn, om det er fine blomster som kommer frem eller sneiper som «blomstrer».

Det er veldig viktig at mennesker tenker seg om når de kaster søppel, og det er viktig å rydde.

Jeg leste en russisk vits om hva er dugnad. «Dugnad – det er når de som aldri forsøpler rydder etter de som forsøpler». Dessverre er det sant. Hvorfor skulle ellers de som kaster ølflasker,  papir fra fastfood, snus ol. ikke være med når vi rydder gata? Kanskje de rydder hjemme hos seg (har håp om at de rydder noe sted i hvert fall, så lenge de ikke bor i en søppelkonteiner).

Vi brukte helgen på å rydde hagen, det er ikke bare-bare, selv om hagen vår er ikke så stor. For vår del er hagen privat, så vi snakker om hageavfall.  Etter flere timer jobb og flere hender, ble det 7 fulle søppelsekker. En del skal gå i kompostbingen, en del skal vi bruke til å løfte opp blomsterbedet.

OBS! Husk at det kom endringer hos Oslo kommunes regler om avfall, alt avfall (som skal leveres) skal samles inn i gjennomsiktige poser.

Vi må samle litt energi for å fortsette med ryddedugnaden, da enda er det litt som står igjen. Det blir litt mindre kos, for da må vi rydde den delen av hage som grenser med gaten – der er det en del søppel fra forbigående griser.

Jeg tenker at dersom hver enkelt menneske rydder litt rundt seg, plukker søppel som ligger rundt, blir det mye finere og bedre å bo her.

I det siste ble det mye fokus på rydding av søppel i sjøen. Det er en kjempebra ide at man kan bidra til renere verden. Coop hjelper med rydding og tilbyr gratis ryddekit. Fra i dag og til 5. mai kan man involvere seg selv, familie og venner i  ryddedugnad. Det er flott med litt ekstra innsats!

 

#vårdugnad #dugnad #ryddedugnad #gjørverdenbedre #blimedpådugnad #coopryddernorge #holdnorgerent #aksjon #miljø #miljøvenner #søppelfritt

862 kommentarer