Sparetips

Fotgjengere med dødsønske

 
Jeg liker å ta toget, det er den mest behagelige transporten i Oslo etter min mening. Men noen ganger må vi kjøre til jobb. Jeg tror ikke at jeg tenker mindre på miljø enn en fanatiker fra Mdg, men synes de burde snu fokus og prioriteringer. Jeg ser ikke for meg at en høygravid kvinne, eller en person som sliter med beina, skal sykle fra Asker til Lillestrøm i januar, med -20c ute. Til og med meg: jeg kan ikke sykle og det blir uansvarlig å sette meg på Østre Aker, da risikerer jeg å skade meg selv eller andre.
Men ok, se bort fra politikken. Hver gang vi kjører i Oslo sentrum, møter vi en haug mennesker som har et dødsønske. Ikke så åpenbart, men atferden deres viser det veldig tydelig. Det er så mange som ikke gidder å gå noen få meter til fotgjengerfelt, og krysser veien uten å ta et blikk til siden. Lyskrysset på Tøyen er et godt eksempel på folk, som ikke skjønner hva er et fotgjengerfelt og lyskryss generelt. Der løper de på rødt, mellom biler, går over veien i en farlig sving – du kan ikke tro at det finnes så mange folk som balanserer sitt liv på ett knivblad hver dag.
 
Fotgjengere tror de er høyeste rase på gaten (på lik linje som syklister), og alle må stoppe og vente på dem. Og vi stopper og venter på dem. For uansett hvor frekke og håpløse mennesker er, kan vi ikke kjøre på dem. Men det de ikke tenker på er at det finnes trafikk regler. En utålmodig jogger som plutselig hopper ut på rødt bryter reglene og skaper en farlig situasjon for de andre. Første bil kan se han og bremse, men bil nr 3 kan miste oversikten og «kysse» bilen foran. Eller folk tenker, ja ja, de stopper for meg. Ja, en sjåfør med god reaksjon og ny bil har sjansen å stoppe i tide. Men hva med bilister som er litt opptatt med mobil eller kjører gammel bil?
Fotgjengere og syklistene har ikke bilforsikring. Hvis du liker å løpe på rødt eller sykler uten hjelm mot trafikken, kan det være smart å ha livsforsikring og ulykkesforsikring. Livsforsikring er enda mer aktuelt hvis man har en partner og felles lån. Det kan hjelpe de etterlatte med å gå videre i livet, dersom triste greier skjer. 
Uansett om du går, sykler eller kjører, det er lov å bruke hodet og tenke på trygghet. Pass på deg selv og alle rundt deg, husk reglene og vis respekt.
 
God natt!
 
 
#Oslo #trafikk #transport #reiskollektiv #fotgjengere #syklister #bilister #huskregler #respekthverandre #forsikring #livsforsikring #økonomi #sparetips #tallsnacks

Én kommentar

  • NorgesRasshøl

    Hvis du ikke liker fotgjengere så bør du ikke bo i Oslo. De gale hippiene i MDG gjør det jo umulig for folk å ta seg frem i Oslo, man må gå overalt. Og verre kommer det til å bli. Og hvis du synes togene i Oslo er den mest behagelige måten å komme seg frem på, så forstår jeg ikke hva du prater om. Togene i Oslo er stygge små møkkete kasser fulle av møkkete slitsomme folk. Jeg har kjørt bil i Oslo i 15 år og ingenting slår bilen. Jeg brukte bilen for å reise 200 meter opp i gata for å handle på kiwi. Og det er ikke noe feil med det. Folk må få bestemme selv hvordan de skal leve.

    En ting til slutt, hvis du ikke tenker mindre på miljøet enn en MDG-hippie, så vær så snill og skjerp deg. MGD-folka er fullstendig gale, de er drittunger som har fått makt og som elsker å bruke andre folk sine penger. De er kommunistiske sosialister av verste sort, totalt ubrukelige. Nå har de regjert i fire år og alt de har fått til er å ødelegge Oslo fullstendig. Hvis jeg aldri ser den drittbyen fra helvete igjen, så er det altfor tidlig. Oslo er død, Oslo er Norges rumpehull.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *