Sparetips

Skattekort – ha kontroll på skatt i 2017

 

I desember har det fleste fått «skattekort» for året 2017. Men ikke alle sjekker om det stemmer. Jeg anbefaler å ta en titt på det, spesielt hvis det kom endringer på slutten av 2016.
Endre skattekort kan man gjøre enkelt via skatteetatens nettside:
 
Det hjelper å bestille skattekort som er tilpasset din økonomiske situasjon, slik at skatten skal trekkes korrekt (unngå skattesmell, samt ikke betale for mye skatt – da kan du disponere penger fortløpende i stedet for neste sommer).
Pass på lønnsinntekter – ta hensyn til lønn + bonus + overtid + feriepenger fra 2016 (!).
Feriepengene som du får i sommer er uten skatt, men allikevel inngår de i skattepliktig inntekt for året 2017.
Har du nylig gjort innskudd på BSU (anbefales), noter det. Boliglånsrente, forventet utbytte, pensjon – sett av litt tid til å skaffe full oversikt.
 
Jeg har fått flere henvendelser av folk som tror at arbeidsgiver bestiller skattekort. Det er ikke korrekt. Arbeidsgiver «bestiller» fra Altinn et ferdig skattekort, som er allerede på plass. Jeg synes Skatteetaten burde bruke ord som «hente» istedenfor «bestille» i slike tilfeller. Så hvis den ansatte ikke har skattekort/frikort fra før, så er det umulig for arbeidsgivere å bestille det. Så pass på, kom du nylig ut i arbeidslivet, er det opp til deg å bestille skattekort. Bestiller du ikke skattekort/frikort, risikerer du å bli trukket 50 % skatt.
 
#skatt #skattekort #skatteetaten #økonomi #altinn #forskuddstrekk #arbeidslivet #arbeidstaker #arbeidsgiver #skattetrekk #tabelltrekk #økonomisketips #sparetips #tallsnacks
 

534 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *