Sparetips

Den grusomme lampen

 

Akkurat det sa svigermor om lampen som hun ville kaste. Vi foreslo å prøve gi den bort. Overraskelsen var stor, når lampen ble hentet dagen etterpå.
Det du tror er søppel, kan for andre være en skatt. 
Man kan spare penger på å gi bort. For det første slipper du å bruke tid og energi på å kjøre til avfall stasjonen. For den andre sparer du på gebyrer i tilfelle det er en spesiell ting. Ett pluss til: gjenbruk er miljøvennlig.
Hvis du har noe som du ikke har behov for, men er det litt for godt for å «kaste», kan du prøve å selge det.
 
Tips for å bli kvitt ting fortere etter min erfaring:
1 ta bilde av gjenstanden som skal gis bort eller selges. Prøv å gjøre det best mulig, slik at bildet skal være tilnærmet virkeligheten. Det hjelper å unngå misforståelser, når man skal hente et hvitt skap, som «plutselig» er gult. 
2 ta mål, det gjør det enklere for andre å sjekke om det passer for dem eller ikke 
3 beskriv godt, da slipper du en del unødvendige spørsmål fra potensielle kjøpere 
4 hvis du skal selge, undersøk priser for lignende ting. Selvfølgelig kan vasen ha kostet masse penger for 30 år siden. Men det blir vanskelig å selge den for kr 20.000, dersom det er flere som selger den for kr 5.000. Og motsatt, ikke tap penger fordi du ikke kjenner verdien.
5 legg ut til litt høyere pris enn du kan akseptere. Kjøpere liker å prute, og du får et forhandlingsrom. Vinn-vinn-situasjon.
 
 
Jeg bestemte meg for å rydde i garderoben, og fant flere fine ting (les kjoler). Det tok litt tid på søndag for å ordne annonser, men i dag er en kjole solgt og det er flere interesserte. Blir ikke rik av det, men et lite tilskudd til matbudsjettet er alltid hyggelig 😊
 
 
 
#gjenbruk #finn.no #tallsnacks #økonomi #tips #sparetips #påtideårydde #tjenpenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.