Sparetips

Ha det bra, trøske! Eller hvordan kunne vi spart tid og penger

En dag har vi opplevd den første slåsskamp fra lille. Hun var veldig sinna og slo meg med hånden. Hun kranglet og skrek, og ville ikke spise. Humøret gikk opp og ned.

Man kan tenke at det er typisk tenåringsatferd, men her er det snakk om en 2 måneder baby. Trøske var årsaken til det.

Vi som bekymrede førstegangs foreldre tok kontakt med helsestasjonen. Legen kunne bekrefte at det var trøske og skrev ut resept. På apoteket måtte jeg ta farvel med nesten 300 kroner for en flaske med magisk sirup. Men etter 3 uker med behandlingen ble det bare verre. Trøsken ble ikke borte og i tillegg fikk lille eksem pga. sukker i medisinen.

Uff, det var ikke morsomt!

Så begynte jeg å google og fant et kjerringråd om natronsaft. Så glad vi ble når vi så at leppene ble bedre etter et par ganger med natron-behandling. Det tok oss 4 dager og trøsken ble borte! Jeg burde sjekket det først og kunne spart både tid og penger.

Her er oppskrift (OBS! jeg er ingen lege):

– 1 teskje natron

– 1 glass kokt vann (varm men ikke kokkende)

Bland natron i glasset, rør om skikkelig og la det kjøles ned. Når «saften» er nedkjølt, ta 2-3 teskjeer i en egen skål. Ta en engangsklut rundt fingeren og forsiktig smør munnen med saft annenhver-tredje time. Vanligvis ser man forbedring samme dag.

Skriver det for å huske det selv (hørte fra mamma at trøske kan komme flere ganger) og for andre mødre som kan møte den hvite fiende.

 

Ønsker en god helse til alle sammen!

 

#kjerringråd #trøske #natronsaft #natron #familie #barn #baby #sykdom #sopp #økonomi #sparetips

345 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *