Sparetips

Året 2016

 
Det forrige året ble veldig intensivt, selv om vi ville «ta det litt rolig» etter flyttingen til huset.
Litt jobb med hagen, ble plutselig omfattende utbedring av uteareal. På et slikt nivå at jeg ble kalt «hagekjendisen» av kollegaer, da mitt innlegg om hagen ble publisert som nyhet på startsiden.no. Det føltes at vi ble ferdig med hageprosjektet, men jeg ser frem til våren, da kan vi gjøre det enda finere ute.
 
Noen sier at skuddår er tungt og vanskelig, og det er jeg enig i. Året tok med seg mange flotte mennesker, jeg mistet to familiemedlemmer. Jeg kjente selv at jeg manglet energi, da ofte jeg rett og slett orket ikke å gjøre noe.
 
Vi bestemte oss for å ikke reise så mye, men allikevel ble det tur til Gøteborg, Rhodos, Stockholm, Tenerife og Amsterdam. Den koselige og grønne Gøteborg møtte oss med skyting, helt tilfeldig var vi midt i ett kriminelt oppgjør. Også kjente og familiære Rhodos fikk en litt trist ettersmak. Den travle Stockholm bød på masse fine steder, god mat og besøk av Wasa-museet (anbefales!). Min elskede Tenerife roet oss ned og ga den perfekte ferien med avslapning og nydelig mat/vin. Den pyntede og stinkende Amsterdam med sine pepperkakehus og uendelige kanaler var snill med oss, både med vær og shopping.
 
Vi prøver å bli bedre kjent med området rundt oss, om sommeren fant vi en kjempefin innsjø med sand strand. Min mamma og kusine som var på besøk syntes det var deilig å bo så nær byen/marka/strand. Ikke overraskende at det er ganske populært å bo her 🙂
 
Ellers har jeg prøvd å være en statist. Det er skikkelig stas, synes jeg! Så nå gleder jeg meg til å se «Okkupert. Sesong 2», der jeg ble med i to scener. I tillegg var jeg med i en reklame for SAS (har ikke sett den enda heller). Den siste var veldig positiv erfaring, selv om vi måtte vente nesten tre timer ekstra pga. falsk brannalarm (tenk, flere tusen passasjerer som måtte evakueres fra Gardermoen!). Jeg ble kjent med flere hyggelige mennesker. Og det er veldig interessant å se hvordan man lager film. Jeg gleder meg til flere oppdrag 🙂
 
I tillegg ble jeg valgt til å være meddommer fra 2017. Jeg er veldig spent! Siden barndommen ville jeg bli en statsadvokat eller dommer, men nå får jeg prøve denne rollen, som er nærmest min barndomsdrøm.
 
I mai startet jeg med aksjehandel. Regelen «selg i mai ? kjøp i november» gjaldt ikke i år, og halvparten av mine aksjer viste gevinst ved årets slutt. Synes det er greit å få avkastning på 6 % fra første året og som nybegynner uten særlig kunnskap.
Beste investering ble selvfølgelig hus. Vi fikk en betydelig økning i verdi, som hjalp oss å spare flere hundre tusen.
 
År 2016 ble et jubileumsår for meg, og det var en veldig hyggelig feiring sammen med nærmeste familie og venner. Min kjære ga meg bunad i bursdagsgave, og jeg gleder meg til å få den om noen måneder. Tilfeldig valg av bunad (av meg, rent utseendemessig) ble ikke helt tilfeldig, da bestemoren til Espen tilhører området. Det er koselig å fortsette tradisjoner som har direkte familietilkobling.
 
Vi hadde en koselig og rolig juleaften og en morsom tåkete nyttårsfeiring.
Nå som det nye året har startet, har jeg flere ideer og tanker om hva jeg ønsker å prøve og oppnå i de neste 12 månedene.
 
Ønsker alle sammen et riktig godt nytt år! 🙂
 
P.S. Økonomiske tips: har du penger til gode ? sett på BSU nå, for å få mest mulig renteinntekter. Jeg pleier ikke å vente til årets slutt, men setter penger inn ved årets start.
 
#2016 #godtnyttår #hage #hageprosjekt #nyheter #startsiden #reise #turist #hobby #statist #film #meddomer #aksjer #investering #aksjehandel #jubileum #norskebunader #BSU #økonomi #sparetips #tallsnacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.