Sparetips

For hage elskere

Om man har hage og er glad i hagearbeid, kan man fort spare et treningsabonnement.
Jeg synes det er koselig og morsomt å ordne blomster og gjøre fint rundt oss. Det er både tids- og energikrevende, men sunt og friskt siden det er en uteaktivitet.
Man trenger ikke å gå bananas for å ha en pen hage, og her er noen tips for å spare litt i prosessen.
 
1 Velg riktig verktøy til jobben. Verktøyet du jobber med behøver ikke være den dyreste «dyrest er ikke alltid best»
Viktigste er at det passer til deg, og du kan bruke det mest mulig effektivt. Et eksempel: Den dyreste modellen av rivene er for tung for meg, mens den som var billigere passet bedre. Både med tanke på vekt og lengde. Når du kjøper slike ting prøv forskjellige modeller og produsenter.
 
2 Bli medlem hos Plantasjen og Hageland. Det er gratis, og dur får bra tilbud på sms eller e-mail. Plantasjen gir deg til og med bursdagsgave 🙂
 
3 Vær tålmodig. Ofte kommer det tilbud «30 %» og «3 for 2» først, men om du venter litt, kan du få enda bedre tilbud som 50 % og 70 %. Det er veldig sjeldent jeg handler planter til full pris.
 
4 Kjøp blomster i utlandet om du har mulighet. Jeg har merket at det er både bredere utvalg og hyggeligere priser. Men pass på tollreglene! Du kan ha med deg for privat bruk, fritt inntil 10 kilo frukt, bær og grønnsaker; 25 stk. snitt blomster; 3 kilo blomsterløk; 5 stk. potteplanter (stueplanter) fra europeiske land, eller inntil 50 porsjonspakker med frø.
 
5 Del. Hvis du har venner med hage, kan du spørre om å få «babies». Det er fint å dele 🙂
 
6 Gjenbruk. Man kan være kreativ til å gjenbruke ting for hageformål. Eksempler: papp fra egg kan brukes som såbrett; du kan også lage gjødsel i ditt eget kjøkken – eggeskall og brukt te (men les på nett først).
 
7 Planlegg hagen. Tenk på hva du skal plante og hvor, og vurder din kapasitet til å jobbe med hagen. Etter dine egne ønsker og muligheter kan du tilpasse hagen slik at blomster/busker/trær skal gi deg glede lenge (og da sparer du på nye «bytte»-planter).
 
I dag jobbet vi med rydding av en del hage. Dessverre glemte vi å ta «før»-bildet, for vi var så gira på å bli kvitt villbringebærene.
Her er resultat etter 3 timers arbeid, haugen med gamle og nye busker ble borte.

 
Nå skal vi kose med velfortjent påskegodt 🙂
 
BDaciP5FuwE

Ønsker alle fortsatt en riktig god påske!

#påske #vår #hage #hagearbeid #hageredskaper #sparetips #gratistrening #påskeegg

92 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *