Sparetips

Informasjon om skattekortet 2018 er tilgjengelig

På lørdag sendte Skatteetaten ut mail og sms om skattekort 2018.
 
Jeg anbefaler alle å logge på Altinn.no og sjekke om skattekort 2018 er presentert med korrekte tall. Ut fra mine personlige erfaringer er tallene oftest feil.
Skatteetaten kan estimere høyere eller lavere inntekt, glemme gjeldsrenter eller BSU.
Samt flere ting som kan være borte på skattekortet, kan påvirke skatten.
 
Noen velger å betale mer skatt fortløpende for å ha det som et slags sparing. For så vidt bra, men jeg tenker at det er bedre å få de kronene nå enn senere. Da får man bruke de nå før inflasjonen spiser opp litt av pengene.
Riktig skattekort hjelper også å unngå restskatt. Noen klager på «skattesmell», det forstår jeg ikke. Når man ikke ordner selv skattekort blir det for dumt å skylde på andre, at man fikk for mye penger, og nå er det på tide å betale tilbake.
 
Vær fornuftig og sjekk din fremtidige skatt 🙂
 
#Norge #skatt #skatteetaten #altinn #inntekt #skattekort #blirik #økonomi #sparetips #tallsnacks

2 kommentarer

 • Ingrid; voksen tilslutt

  Jepp, der traff du meg! Jeg har klaget på skattesmell! Jeg har bare ikke helt forstått at det ikke ordner seg selv! 😀 hehe
  Hvis jeg ser at det er feil, hva gjør jeg? Noen tips? For eksempel ser jeg ikke at boliglånet er registrert som gjeld, men jeg har noe som heter formueverdi på bolig? Jeg tror også at pengene jeg fikk låne av mamma og pappa for å kjøpe boligen er registrert som ‘bankinnskudd’, og fordi jeg har fått ny jobb, vet jeg at årsinntektene mine er høyere.
  Kanskje jeg heller skulle ta kontakt med de direkte og høre, det ble en god del spørsmål her! 🙂

 • Maria

  Ingrid; voksen tilslutt: 🙂

  Ja, det er veldig enkelt å endre skattekort når du er pålogget på altinn (står i tekst at man kan endre skattekort med lenke)

  Det er veldig viktig å oppgi boliglånet samt annet lån (husk at i tilfelle når foreldrene lånte penger skal de også oppgi det hos seg). Gjeldsrenter er også veldig viktig å oppgi (beløpet kan du finne på nedbetalingsplan for 2018).

  Inntekter – her er fint å oppgi estimert inntekt for hele året 2018 inkl. feriepenger (hvis det er overtid og bonussystem på jobb – ta hensyn til det)

  Andre inntekter – renteinntekter, utbytte, gevinst ved salg av aksjer osv. kan noteres også, dersom beløp blir relativt stort

  Hvis du har BSU, fint å sjekke om det står oppgitt

  Generelt kan du se på skattekalkulator 2018: https://www.dinside.no/okonomi/sjekk-hva-skatten-din-blir-neste-ar/63945765

  De punktene som kan utfylles i kalkulator er fint å utfylle i skattekort, da blir skatt mest tilpasset 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.