Sparetips

Motivasjonstabell: en ny måte å nå mål

Dessverre er vår ferie snart over. Det var en rolig og koselig ferie i den grad det kunne være det.
Det ble ikke noe sydentur, men vi hadde en fin tur til Bjørneparken og Hjorteparken, hvor vi koste oss masse.

Fra neste uke blir hverdagen spennende, vi starter med barnehage-levering (føler det kan bli tøft for Anna Sofia etter 4 uker hjemme sammen med oss!) og med kontor (det blir også tøft for meg som har jobbet hjemmefra siden mars).

Fra i morgen vil jeg prøve en ny måte å nå mål (ble inspirert av en jeg følger på Instagram).

Jeg er en liste-person, alltid skriver liste over oppgaver, hva som må handles, hva jeg ønsker meg i gaver eller hva vil jeg oppnå. Lister hjelper meg å ha oversikt over hva som skal gjøres og hva vil jeg nå, siden jeg er ofte setter nye mål.

Motivasjonstabellen er en mix som hjelper med å nå bestemte mål med daglig gjennomføring av noen oppgaver.

Her kommer eksempel fra tabell som jeg lagde for meg med kort forklaring.

 • Det siste halvåret var preget av sykdom og jeg ikke er fornøyd med mitt utseende og form. Derfor har jeg satt meg ett mål – å like hvordan jeg ser ut. For å nå det må jeg starte med trening og pleie, så forhåpentligvis blir jeg glad igjen.
 • Jeg har masse ideer og tanker som jeg vil dele med mine lesere, men mangel på energi gjorde at bloggen ble satt litt på vent. Dette må rettes!
 • Å bo i et hus – det er ikke bare luksus, men en del ting man skal tenke på. Jeg vil ha et fint hus både ute og inne. Det kan kun nås med regelmessig rydding, vasking og vedlikehold.
 • Jeg ønsker å bygge familiens økonomi med riktige investeringer og inntekter. Det krever litt tid til å utforske, analysere og studere en del. Før vi fikk Anna var jeg aktiv med aksjer, men etter at vår lille prinsesse kom, ble det ikke noe tid igjen til det.

Modellen viser hvordan man gjennom små steg kan oppnå sine ønsker. Det betyr ikke at man skal jobbe med alle «oppgavene» hver dag, men velge for eksempel 3 oppgaver om dagen, minst 15 minutter hver.

 

Vi får se hvordan skal det fungere fremover 🙂

 

Liker du å skrive to-do-lister som meg?

 

19 kommentarer

 • Sachiko Vennari

  Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Many thanks!

 • fitspresso

  I truly appreciate this post. I?¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

 • Sugar defender drops

  Heya i am for the primary time here. I came across this board and I in finding It really useful & it helped me out much. I hope to provide one thing back and aid others like you aided me.

 • Zencortex

  It?¦s in reality a nice and helpful piece of information. I am satisfied that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 • Sugar defender drops review

  What i don’t understood is in truth how you’re now not actually much more neatly-liked than you might be right now. You’re very intelligent. You know thus significantly with regards to this matter, made me in my view believe it from so many varied angles. Its like women and men are not interested until it?¦s something to do with Woman gaga! Your individual stuffs nice. All the time deal with it up!

 • Alpha tonic review

  Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

 • Fitspresso review

  Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 • hire a hacker

  I’ve been surfing on-line greater than 3 hours lately, yet I by no means found any interesting article like yours. It is beautiful value sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will likely be much more useful than ever before.

 • cbd online shop

  Hello, you used to write great, but the last few posts have been kinda boringK I miss your great writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

 • puravive reviews

  Some genuinely wonderful posts on this web site, thanks for contribution. «Gratitude is not only the greatest of virtues, but the parent of all others.» by Cicero.

 • SightCare

  I haven¦t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 • Zen cortex review

  It is really a great and useful piece of information. I’m glad that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *