Blogg,  Nybakt mamma

Covid-19: hvordan det har påvirket vårt liv

Friske og raske i 2019 var vi uvitende om hva år 2020 ville tilby

 

Det kom nå andre bølge av pandemien og for noen ble det en overraskelse. Nesten hele året ble preget av dette viruset og verden gleder seg til vaksine som kan redde befolkningen.

Først tenkte jeg å droppe hele covid-innlegget, da det er alt for mye om det i media. Samtidig tenkte jeg at det kan være ok å dele våre personlige erfaringer med dere. Her kommer noen eksempler direkte fra oss, og kanskje er det mer interessant å lese enn statistikk på antall smittetilfeller.

Jeg skal skrive om flere aspekter der vi ble berørt.

Helse

Det er min helse som ble mest påvirket i 2020. Etter at jeg ble syk i januar, uten oppfølging av fastlegen og feil behandling, er kroppen min på vei til normalen. Men det er trist å tenke på at skader kunne vært unngått dersom legen hadde tatt meg på alvor. Nå går jeg på en sterk kols-medisin for å bli frisk, og det er slitsomt å ikke vite når jeg egentlig blir som før. Jeg er glad for at nå man kan teste seg med en gang, det kan være med å hjelpe til å unngå helseskader.

Forresten: for de som skriver at det er ingen ventetid hos offentlig, det tar nøyaktig 6 uker fra henvisning fra fastlege til time for MR i Oslo (basert på dagens situasjon).

Help

Den verste tiden for oss var i mars og april. VI var i karantene i flere uker uten å ha kontakt med noen. Barnehagen var stengt og jeg var skikkelig dårlig, så disse ukene var et rent helvete for oss for å si det mildt. Heldigvis har vi endelig funnet en dyktig vaskehjelp (skal skrive om det senere) og nå har Anna fått en russisk lærer. Man kan være skeptisk til fremmede personer, men vi er glade at vi har funnet ordentlige mennesker og deres innsats redder vår hverdag.

Hjemmekontor

Jeg er utrolig glad for at jeg har yrke hvor hjemmekontor er et alternativ. På grunn av min helsetilstand var det eneste mulighet til å gjennomføre oppgaver. Ja, man savner sosialt liv, men sånn er det bare.

Familie

Stengte grenser gjør at det er 10 måneder nå siden vi så mammaen min. Nå gleder vi oss til å møte henne til Jul. På grunn av min form og mye usikkerhet måtte vi avlyse tur til Rhodos, og vi håper at vi får dra dit neste sommer, slik at vi får treffe familien der.

Forhold

Det var en del fokus i media om at folk kan bli lei i å være hjemme over lang tid og det kan påvirke negativt på parforhold. Mange spådde om babyboom og økning i skilsmisse-tall. Det er ikke aktuelt med barn nr 2 nå, og det var faktisk veldig godt å være i sammen i den vanskeligste tiden, for vi ga hverandre god støtte. Vi fikk mer tid til å drømme og planlegge fremtiden sammen, og oppfylle ønsker i virkeligheten!

 

Så foreløpig har året 2020 vært langt ifra bra eller hyggelig, men vi ser lyst på fremtiden!

Det er viktig å passe på seg selv og alle rundt dere.

God helg! 🙂

 

 

2 kommentarer

 • Gry Sandland

  Kjære Maria! Ikke visste je at du har vært så dårlig. Godt å høre at det går fremover. Så ille at du ikke ble tatt mer på alvor av din lege.
  Det jeg har lært med tiden er at leger må ikke overvurderes, bare vurderes.
  Ønsker deg og din herlige familie en riktig god helg!

  • Maria Korslund

   Hei Gry, tusen takk!
   Jeg måtte bytte legen for å få oppfølging og da ble jeg tatt på alvor med en gang.
   Ønsker deg en strålende helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *