Nybakt mamma

Praktiske observasjoner fra en nybakt mor

Nå er Anna Sofia 6 måneder gammel og i løpet av det halvåret har vi lært en del både om henne som menneske og om ting som trengs til henne.

Her kan vi snakke om bæsj. Alle små (og store) prinsesser og prinser bæsjer, og babies trenger bleier. Ikke en pakke, men haug av pakker. Det er som dopapir, man må alltid ha det og helst en ekstra rull til.

Vi startet med Libero One Touch (dyreste, men gir ok pris med Kiwi-bleieavtale) siden vi ble kjent med den på barselhotellet. Etterpå prøvde vi Libero Newborn (mye rimeligere), som vi brukte helt til Anna måtte gå til str 3. Vi prøvde Pampers som er rimelig (både prismessig +  Kiwi-program), men Anna fikk utslett av den pluss alle gangene vi ble våte (det er litt rart siden Pampers vant en såkalt sugetest).

Når vi nå måtte gå over til str 3, ble Libero Onetouch alt for dyr. Vi prøvde derfor serien fra  Lillego (og brukte den en del). Etter en anbefaling på Facebook, gjorde vi ett forsøk på Änglamark (Coop) sine bleier som vi bruker fortsatt og er fornøyd. Vi hadde par «våte» situasjoner, men det viste seg at lille saboterte det selv med å åpne bleien når vi ikke så det.

Vi bruker våtservietter fra Änglamark (var også fornøyd med Lillego (Kiwi) og Dermica (Apotek1)).
I tillegg (eller egentlig mest) bruker vi  tørre engangskluter – de billigste kan man kjøpe på Sparkjøp, deretter Europris og Apotek1 (medlemstilbud).

Veldig praktisk med bleieposer som jeg fant på Normal, pakke med 250 poser koster kr 17. Fint å bruke hjemme for brukte bleier (spesielt når vi startet med fast føde) og flott å i stelleveske  for å unngå dårlig lukt på besøk eller på helsestasjon.

Espen klarte å ta en tur til Sverige før jul og det viser seg at pris på MME er nesten dobbelt så lav som i Norge. Eksempel: NAN 1 Sensilac 400 gram i Norge koster NOK 83, NAN 1 Sensitiv 800 gram koster SEK 90. Til vår overraskelse er det litt forskjell  i MMEs innholdet, Anna trivdes bedre med den svenske.  Vi har ikke sjekket grøt og andre matvarer enda, da vi foreløpig spiser russiske grøter.

Er det noe som mangler? Eller har du noen tips? Det er bare å skrive! 🙂

 

#baby #familie #bleie #våtserviett #klut #erfaring #foreldre #familieøkonomi #barnifamilie #tørkrumpa #flerealternativer #sparetips #økonomi

334 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *