Blogg,  Nybakt mamma,  Sparetips

Lege – offentlige vs. privat

Jeg har en fastlege som jeg er fornøyd med. Jeg føler at det ikke er bare å få en ok fastlege i Oslo. Etter vår erfaring, er det flere ordentlige leger ut i regionene (eksempel Trøndelag), enn i hovedstaden.
Ulempen med en bra fastlege er at det som regel er del ventetid hos dem. Derfor har vi testet ut privat lege.

Dette kunne vært reklame, men jeg skriver ut i fra min personlig erfaring.
Vi har prøvd legevisitt.no både med legebesøk hjemme og besøk på deres klinikk.
Det koster litt mer penger, men etter våre beregninger går det opp i opp.
Siste gang vi besøkte dem var på lørdag.

Anna Sofia ble dårlig og fikk høy feber på fredag. Første ledig time hos fastlegen var om 2 uker, hastetimer legges ut kl 8 – dvs på mandag. Vi var veldig bekymret og ville sjekke at det er ikke lungebetennelse, derfor ville vi ikke vente til uken.
Vi fikk en bra konsultasjon, med alle prøver og resept på antibiotika.

Hvis vi skulle vente til gratis time hos fastlegen, kunne vi bli mer bekymret over vår lille i et par dager til. I tillegg måtte vi ta fri fra jobben, dvs. enten bruke fri dag eller tape inntekt. Så de kr 595 var verdt det, det ble en rolig og planlagt legetime i stedet for stress.

Jeg har helseforsikring gjennom jobben (KRY) som er veldig praktisk. Ulempen med den er at legen kan ikke sjekke kroppen og ta prøver. Fordelen er at legen kan hjelpe med andre medisiner hvis noe ikke fungerer. Vi fikk resept på antibiotika i dråper som er litt lettere å gi til barn, kontra mikstur som vi fikk først.

Nå håper vi at Anna blir bedre, hele familien kjenner på at vår kosejente ikke har det bra.

 

3 kommentarer

 • Gaute Holmin

  Hmm, vår fastlege (må reklamere litt for Dr Wadwa på Holmlia, veldig flink og hyggelig og har ledige plasser) har nesten alltid plass til Iris dagen etter når vi sender ham en melding.

  Ellers kan jeg anbefale å kjøre til legevakta på Aker Sykehus, de prioriterer barn. Vi drar alltid dit med Iris hvis vi ikke vil vente til neste dag, eller i helgen.

  Vi har privat barneforsikring på Iris, men heldigvis aldri hatt bruk for den så langt.

  • Maria

   Hei Gaute, hvis jeg husker korrekt så vi også hadde ham som fastlege når vi bodde på Holmlia. Vanskeligheter med bra fastlege startet etter at vi flyttet.
   Det er sikkert grei løsning å dra på legevakta, men jeg vil helst betale for å komme rett til legen enn å vente i kø med en gråtende sliten baby med 40 i feber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.