Sparetips

Økonomiske mål: status pr 20.11.18

For ikke så lenge siden satte jeg økonomiske mål for vår familie. Det var ikke så lett oppnå mer enn vi har gjort, fordi vi hadde en del utgifter.

Først var det tannlegebesøk for begge oss. Hos Espen ett mer alvorlig tilfelle, som krevde over 10 tusen. Hos meg blir det litt mindre, men jeg allerede har betalt 3000. Vi satser på å få det refundert gjennom forsikring, jeg skal skrive om det når jeg er ferdig med min svenske tannfe.
I tillegg startet vi med julegavehandelen, da røyk budsjettet litt 🙂 men jeg er veldig fornøyd med tilbudene, så det er verdt det.

Her kommer oppsummeringen pr 20.11.18:

Tørketrommel: her ble det plutselig stor lettelse for oss da svigermor ville gi det som julegave/nyttårsgave/bursdagsgave. Veldig snilt! På Elkjøp var det et bra tilbud (sparte 3000 kroner), så vi kunne ikke si nei takk. Så nå er det igjen 3000 kroner for installasjon av dobbelt stikk på badet, vi spart litt.

Panelovner: vi diskuterte oppvarming internt og bestemte oss å vente med det. Vi har i utgangspunktet gode ovner som bare er gamle. Men ellers det er ikke hastverk og ikke noe vits å skifte gode gamle mot billige nye. I stedet for ovner skal jeg skrive snøfreser 🙂

Hage: her hadde jeg ikke kapasitet til sparing (se forklaring tidligere).

Ferietur: vi prioriterer ferietur siden det er familie som bor på Rhodos og de gleder seg veldig mye til å møte Anna Sofia.

Start i barnehagen: vi satser på barnehageplass, derfor vil jeg ha det klart.

Billån: sakte men det går nedover. Vi ønsker å ha bil uten lån, siden bil er ingen investering (i hvert fall ikke i vår tilfelle).

Boliglån: Kjersti spurte om nøyaktige tall, det er egentlig veldig lurt. Da har jeg et nøyaktig mål foran meg.

 

Jeg skal holde dere oppdatert hver måned 🙂 forhåpentligvis blir det ikke mange måneder 🙂

 

#økonomi #personligøkonomi #husholdningsøkonomi #økonomiskemål #sparing #lån #boliglån #billån #praktisketing #budsjett #sparetips #blirik #tallsnacks

2 kommentarer

  • Kjersti

    Tørketrommel er kanskje ikke den morsomste gaven, men så utrolig praktisk! Deilig å kunne få noe sånt som kommer til å gjøre hverdagen lettere 🙂
    Jeg liker nøyaktige tall; syns det gjør det lettere å forholde seg til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *