Blogg

Kan vi hjelpe i sammen?

BZLUqCxFPWH

 

Jeg ønsker å hjelpe mennesker som er i virkelig nød. Jeg prøvde å være med i større organisasjoner, men ble skuffet over at de største delene av donasjonene gikk til administrasjon og reklame. Skjønner godt at det må styres og organiseres, men synes det blir feil at av gitte 100 kroner kommer bare 1 krone frem tilslutt. Ofte blir det ikke presentert nok informasjon om hva som pengene går til. I tillegg vil ofte organisasjonene ha en månedlig giro med et relativt høyt minstebeløp.

For meg er det mer korrekt å gi etter hvilke muligheter du har. Kan du gi 100 kroner – er det flott, men hvis du kan gi 10 kroner – det er også flott. Hver krone teller, men man skal ikke nedprioritere sitt liv eller skade egen økonomi.

Akkurat nå støtter jeg to små organisasjoner i Russland. En av dem er «Klubben av gode sjeler» – her samler folk penger for barn og voksne som trenger kostbar behandling, for å få mulighet til å bli frisk (i den grad det er mulig) eller å leve. «Klubben» er ikke kommersiell og satser på det sosiale media for å samle penger til hver enkelt person. Man får stadig oppdatering og rapportering om innsamlinger og hva det skal brukes til, samt oppfølging av mennesker som fikk hjelp.

Jeg synes at det er så flott at det finnes mennesker som driver med disse organisasjonene!

BZJtxtXlbH0

I løpet av den siste uken har vi forsøkt å samle inn penger til en gutt som har en grusom sykdom – marmor bein. Han heter Arsenii Baitimerov og er kun 2 år gammel. De som ikke vet hva er marmor bein – det er en genetisk sykdom som gjør at beina i kroppen blir større, de presser på nerver slik at barnet blir blind, døv, kroppen råtner innefra og beina brekker. Stakkaren er allerede blind og har brukket et bein. Sykdommen ødelegger ham veldig raskt. Hans eneste sjanse til å overleve er å gjøre en beinmargstransplantasjon. Klinikken i Israel kan gjennomføre dette, og donor er også funnet. Men dessverre er det ikke gratis og det koster rundt 3 millioner kroner for å gjennomføre operasjonen.

I løpet av 6 dager klarte Klubben å samle rundt 550 000 kroner (eller 25,4 % av beløp som trenges), men det mangler fortsatt mye penger. I dag har det tyske fondet Ein Herz fur Kinder donert 15 000 euro, det er av betydelig hjelp.

 

Så det jeg tenker, kan vi hjelpe litt i sammen?

Her kan man donere etter sine muligheter, til og med 1 krone er gull verdt.

 

Man kan følge med på det både på Instagram og Facebook (i tilfelle man er skeptisk til slike innsamlinger). Det ble blant annet vist to TV-reportasjer på lokale nyheter.

 

Instagram: https://www.instagram.com/masha_subanta/

Facebook side: https://www.facebook.com/groups/dobryaki/

 

Det finnes flere alternativer for å hjelpe:

  • Webmoney: Z465793870652 (USD)

  • Paypal: alysik79@rambler.ru 

  • Nettbank betaling: Mottaker Gulnaz Baitimerova, BIC 048073601, IBAN 30101810300000000601, Sberbank

 

Det er bare par uker vi har på oss for å gi gutten en sjanse for ett fullverdig liv.

I sammen kan vi hjelpe et barn å leve.

 

#Norge #veldedighet #innsamling #gisjanse #hjelp #hjelpersammen #godesjeler #barn #hjelpbarn

19 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *