Sparetips

Aksjer: aksjetips fra en nybegynner

 

Etter mitt innlegg med aksjetips har jeg fått forespørsel om å skrive mer om aksjer. Jeg har en del forskjellige aksjer, så tenker å skrive litt om alle jeg har vært borte i.
Merk: jeg er en amatør i aksjemarkedet og kan ikke ta ansvar for noen sin aksjehandel basert på min blogg.
 
Ok, her kommer de første aksjene:
– APCL (African Petroleum Corporation Limited) er et uavhengig olje- og gasselskap med letevirksomhet i Vest Afrika.
Det er den første aksjen jeg har kjøpt. Jeg kjøpte den etter tips fra en bekjent som driver med aksjer. Trodde at jeg var sent ute, da jeg var i minus i flere måneder. Men jeg tjente litt når aksjene gikk opp. I dag ble det publisert nyheter om en tørr brønn, det påvirket markedet med hele 41,5 % fall. Mange småkjøpere ble desperate og solgt seg ut billig. Med en slik aksje må man ha tålmodighet. Jeg har fortsatt noen aksjer igjen, men venter helst på gode nyheter fra flere boringshull.
 
– DNO ASA er et oljeselskap med fokus på leting, utvikling og produksjon i internasjonale petroleumsprovinser.
Kjøpte aksjer bare på grunn av tro på olje i nærmeste årene (samme for APCL) og anbefaling fra Nordea. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med aksjene her, for de gir ikke utbytte. Men beholder aksjer, siden det er et anbefaling «kjøp» og verdien stiger.
 
– Norsk Hydro er et globalt aluminiumselskap. Jeg kjøpte en liten aksjepost, ikke på grunn av kul nok reklame på TV, men pga. anbefaling fra banken om kjøp og forventet utbytte. I løpet av ett år, fikk hele 3,5 % avkastning! Det er jo ingenting i forhold til verdiøkning, så den aksjen vil jeg beholde på lang basis.
 
Grunnen til at jeg startet med aksjer, at jeg trengte å spare penger til et nøyaktig mål. Aksjehandel med verdiøkninger hjalp meg å gjøre det raskere enn jeg opprinnelig tenkte.
 
Fortsettelse med andre spennende aksjer, kommer om ikke så lenge.
 
Ønsker alle sammen en fin kveld!
 
#aksjer #aksjehandel #aksjemarkedet #aksjetips #apcl #dno #norskhydro #utbytte #avkastning #verdi #økonomi #blirik #tjenpenger #sparing #sparetips #tallsnacks

395 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *