Blogg

Hvordan å forklare til 2,5-åring om karantene?

Lonely, I am so lonely…

 

Det er nå tredje runde med karantene i år for Anna Sofia. «Da er dere blitt vant til det» fikk jeg høre fra smittevernteamet. Ja vel, man får vondt av å slå lilletåa i stolen, men blir ikke vant til det (Espen sine ord).

Så hvordan går an det å forklare til et lite barn om at hun/han er i karantene?

Det går ikke. Det blir bare veldig mye «det er ikke lov» rett og slett.

Nei, du skal ikke i barnehage.

Nei du kan ikke treffe venner/familie/osv.

Ja, vi kan gå på tur, men vi kan ikke gå gjennom butikken eller på lekeplassen der du er vant til å leke. Det er ikke lov.

Vår egen lekeplass

 

Vi er så glade for at vi bor i eget hus med hage for her kan man puste litt. Dersom vi skulle sitte fast mellom 4 vegger, vi kunne gå på veggen også tror jeg.

 

En samtale med kunde når det var stille…

Utfordrende nok er å prøve å jobbe med et barn hjemme som har masse energi. Selv om vi er to, det er ikke lett å sjonglere mellom jobb og passe på lille krabat som vil helst ha begge foreldre til stede. Det er mest meg det går på, Anna vil være med på absolutt alt hva jeg gjør. Heldigvis har både ledelse og mine kollegaer forståelse når de ser Anna i møtet (da vil Anna Sofia vise helst hva hun kan: spille instrumenter, synge og danse), takk for det finnes Mute!

Baker kake slik at mamma kan gjennomføre møte

Åh, jeg er så glad at jeg bestilte trampoline par dager før karantenen startet. Forhåpentligvis kommer den snart, slik at Anna får bruke litt energi på hopping i hagen.

Såpebobler er stas!

 

Og til slutt et lite tips for testing av barn: ta med et kosedyr og bomullspinne og vis hvordan man tar test på den. Når vi testet oss på onsdag, var det en behjelpelig medarbeider som tok test på «lille kattepus» til Anna. Så det gikk kjempefint og Anna Sofia testet flere bamser hjemme etterpå.

 

Ønsker alle sammen god helg! 🙂

369 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *