Sparetips

Aksjetips fra en nybegynner: aksjer 2018

 
Jeg er ingen ekspert i aksjemarkedet, men ser at noen av mine investeringer har en fin utvikling. Flere spør meg om hvor mange og hvilke aksjer jeg har. Mange nok, for å spre risikoen 🙂
Tenkte å skrive om noen aksjer som jeg har tro på i år:
 
– Norsk Hydro
Dette er et fullt integrert aluminiumselskap som driver med produksjon av primæraluminium, valsede og ekstruderte produkter og resirkulering, i tillegg med utvinning av bauksitt, raffinering av alumina og produksjon av energi.
Siden jeg kjøpte aksjer ble det både oppgang og utbytte på meg.
 
 – Protector forsikring 
Dette er et skandinavisk selskap som startet i 2004 og leverer landbaserte forsikringer til bedrifter og offentlige virksomheter, samt distribuerer produktene gjennom utvalgte forsikringsmeglere. I det norske markedet selger de også boligselgerforsikring via eiendomsmeglere og advokater som har en avtale med Protector.
Jeg ble interessert i selskapet når vi var i boligkjøps-prosessen (hørte om forsikringen) og tilfeldigvis traff jeg på aksjen i listen med anbefaling «Kjøp». Det er fortsatt anbefaling fra Nordea om å kjøpe aksjen, men kursmålet økte siden jeg kjøpte.

– Itera ASA

Itera er et kommunikasjons- og teknologiselskap og har som kunder nordiske virksomheter innen bank og forsikring, offentlig sektor, helse, tjenesteytende sektor, energi og utility.
Det ser ut at det er trygg og stabil aksje som bare vokser og vokser. Jeg angrer at jeg ikke investerte mye mer, siden den haren så fin avkastning og utbytte.
– Funcom 
Funcom NV er en nederlandskregistrert videospillprodusent og er en av verdens største uavhengige utviklere og utgivere av videospill.
Aksjen har en skikkelig zigzag utvikling og det er veldig mange pessimister. Men i den siste tiden viser Funcom betydelig potensiale da de både øker salget av spill og i tillegg skal de samarbeide med Marvel, kanskje det kommer ny film med Conan?
– Lerøy Seafood Group
Lerøy Seafood Group er et verdensledende sjømatselskap som driver med produksjon av laks og ørret, fangst av hvitfisk, videreforedling, produktutvikling, markedsføring, salg og distribusjon av sjømat.
Selv om anbefalinger fra bankene er ikke så optimistiske, vil jeg støtte en norsk produsent. Foreløpig har jeg pluss i avkastningen og har tro på at selskapet klarer seg i fremtiden.
 
Merk at jeg skriver min personlige mening og tar ikke ansvar for andres handel og tap.

#aksje #aksjer #aksjemarkedet #norskhydro #protectorforsikring #itera #funcom #lerøyseafoofgroup #investering #avkastning #utbytte #blirik #økonomi #sparing #sparetips #tallsnacks

218 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *